Gezonde voeding

Onze opvang kiest bewust voor gezond! Zowel voor onze warme maaltijd als voor ons drieuurtje. We kiezen voor desserten zonder toegevoegde suikers.

Voor onze warme maaltijden werken we samen met onze leverancier Agape. Zij voorzien onze kinderdagverblijven van gezonde maaltijden met voldoende aandacht voor groenten en gezonde variatie. Ook vergeten groenten komen aan bod. Het zeswekelijks menu kan u terug vinden aan het infobord in het kinderdagverblijf.

Dieetvoeding kan ook in de mate van het mogelijke. Echter hiervoor is steeds een doktersattest van uw huisarts of pediater voor nodig.

Ook halalvoeding behoort tot de mogelijkheden.

Voor het drieuurtje kiezen we voor fruit en een dessert zonder toegevoegde suikers. We kiezen bewust voor natuurlijke varianten om meer smaak te geven. In onze fruitpappen maken we geen gebruik van koekjesmeel.

 

 

 

Flesvoeding
Flessen worden thuis gevuld met de juiste hoeveelheid water en er worden verdeeldoosjes voorzien voor de juiste hoeveelheid melkpoeder per fles. Alle flessen zijn getekend met de naam van uw kind. De flessen worden thuis gesteriliseerd. Om die reden dient er voor elke flesvoeding een nieuwe, propere fles voorzien te worden.


Borstvoeding
U brengt borstmelk gekoeld of diepgevroren mee. U noteert op elke fles de datum van afkolving en zorgt dat er steeds reserve aanwezig is.

Traktaties in de opvang?

Traktaties voor een verjaardag?

Kies voor gezonde alternatieven in plaats van snoep of snacks. Wil je toch iets geven? Een cadeautje voor de leefgroep mag altijd (echter nooit een verplichting of verwachting). We vinden het ook altijd fijn indien u als ouder de verjaardag komt meevieren.